RAZBOIUL DE LINGA NOI

Putin iarăşi bombardează Ucraina

Rușii au lansat un nou val de rachete, ca răspuns la exploziile de la două baze militare din Rusia. Conform primelor informaţii despre pagube şi victime, cel puţin două persoane au fost ucise în regiunea sudică Zaporojie şi mai multe case au fost distruse după ce au fost distruse de rachete. Potrivit unui responsabil local din oraşul Zaporojie, în suburbiile oraşului unele rachete ruseşti au fost doborîte şi au fost avariate clădiri. În regiunea nordică Sumî furnizorul de energie a anunţat întreruperea furnizării curentului electric în urma atacului rusesc. „Nu ignoraţi alarma” de raid aerian, a îndemnat populaţia Andrii Iermak, şeful administraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski.

 

Soldaţii ruşi folosesc tot mai mult violenţa sexuală ca armă

Procurorul general ucrainean Andrii Kostin a denunţat o "creştere drastică" a violenţelor sexuale comise de soldaţii ruşi în timpul invaziei începute în 24 februarie în Ucraina. "Sînt afectate toate genurile şi categoriile de vîrstă'', a declarat Kostin pentru cotidianele din Funke Media Group şi pentru publicaţia franceză Ouest-France. El a acuzat soldaţii ruşi că folosesc în mod deliberat violenţa sexuală ca armă în război "pentru a umili ucrainenii". "În multe cazuri, oamenii sînt violaţi, torturaţi şi apoi ucişi de soldaţi ruşi. Adesea violul are loc în faţa rudelor şi a copiilor", a spus procurorul general al Ucrainei, care a adăugat că în multe cazuri comandanţii ruşi au ordonat sau au fost de acord cu violul.

 

Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite un nou Război Rece

Cancelarul federal german, Olaf Scholz, a atras atenţia asupra unui nou Război Rece prin divizarea lumii în blocuri ideologice şi a îndemnat la depunerea tuturor eforturilor pentru construirea de noi parteneriate, scrie The Guardian. Într-un articol de opinie publicat luni în revista Foreign Affairs, cancelarul german a cerut să se depună toate eforturile pentru a construi noi parteneriate. Evidențiind Rusia și China drept două țări care reprezintă o amenințare pentru o lume multipolară, Olaf Scholz a spus că trebuie să existe o unitate europeană și transatlantică mai puternică. Deși a spus că Occidentul trebuie să susțină valorile democratice și să protejeze societățile deschise, cancelarul german a spus că „de asemenea, trebuie să evităm tentația de a împărți din nou lumea în blocuri”.

Sursa: digi24.ro