R. MOLDOVA VA INTENSIFICA COOPERAREA CU ORGANIZATIILE EVREIESTI AMERICANE

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu Sam Kliger, Directorul de programe eurasiatice în cadrul Comitetului Evreiesc American (AJC).

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb amplu de idei cu privire la cooperarea R. Moldova cu organizaţiile evreieşti americane și alte subiecte de interes reciproc, inclusiv educarea societăţii în spiritul toleranţei, nediscriminării, respingerii antisemitismului şi cultivării memoriei Holocaustului.

În context, Viceministrul Andrei Galbur a apreciat bunele relaţii de cooperare îndelungată cu Comitetul Evreiesc American. În acelaşi timp, ambele părţi au evidenţiat dorinţa de amplificare a acestei cooperări.

La rîndul său, Sam Kliger a salutat decizia de instituire a zilei de 27 ianuarie drept Zi Națională de comemorare a victimelor Holocaustului în Republica Moldova, precum şi a adus aprecieri înalte Guvernului RM pentru desfăşurarea acţiunilor ample de celebrare a acestei zi, preconizate pentru săptămîna de 25-28 ianuarie 2016 la Chişinău.

Notă: Comitetul Evreiesc American este una dintre cele mai influente organizaţii evreieşti americane, care a fost fondată în 1906 şi promovează combaterea antisemitismul, fenomenului discriminări şi pledează pentru protejarea drepturilor minorităţilor naţionale. Organizaţia are filiale în 22 de oraşe americane, şapte birouri de legătură în afara SUA, precum şi 31 de parteneriate cu organizaţii evreieşti din întreaga lume, precum şi un Institut Transatlantic la Bruxelles.