PUTOAREA PUTERII NATALIEI GAVRILITA

Nerușinarea perversă a ”oamenilor buni” și multimilionari

Iată că, într-un timp extrem de scurt, am ajuns în situația în care calificativul ”om bun” a ajuns deja unul de hulă. De ocară. Talibanii galbeni mint și manipulează după bunul lor plac. Curînd vă veți convinge că sunt o clică la fel de coruptă ca și cea a lui Plahotniuc. Dar mai ales ca și cea a lui Filat, pentru că ai lui Filat și sunt! Se pare că în PAS sunt mai mulți milionari decît erau în PD-ul lui Plahotniuc și PLDM-ul lui Filat. Ei bine, tocmai acești bogătani din PAS spun că luptă cu corupția! Maia Sandu îmi aduce aminte de sinistrul ex-președinte român Ion Iliescu, care spunea că vrea să moară sărac și curat. E drept, el, personal, nu și-a acumulat averi, dar i-a lăsat pe toți acoliții lui din România să fure Statul cît au putut. Colcăie România de miliardari deveniți din jefuirea Țării. Iliescu, care încă nu a murit și nici nu a fost condamnat pentru crime împotriva poporului român, nu duce lipsă de nimic pentru că au grijă de el toți acești mari bandiți ca să nu ducă lipsă de nimic.

Anume pe drumul acesta pare să pășească și Maia Sandu. S-a înconjurat de cei mai agresivi politicieni milionari, care vor face totul pentru ei, nu pentru popor, ca să-și sporească averile, asigurîndu-i Maiei Sandu o bătrînețe fericită în singurătatea unui confort material, cel mai probabil în afara Țării, pe vîrful muntelui Moldovanu din România. La felul cum a debutat ca președintă și la modul predictibil în care a acționat și va acționa, atunci cînd va fi alungată de la Puterea care i s-a urcat la cap, nu va risca să-și petreacă o bătrînețe însoțită cotidian de blesteme și huiduieli din partea celor pe care i-a înșelat că este ”om bun”, iar ei ”oameni buni” pentru că s-au lăsat păcăliți.

Printre ”oamenii buni” de încredere ai președintei se numără și șefa Guvernului, Natalia Gavrilița. În declarația sa de avere, Natalia Gavrilița precizase, ”cu responsabilitate de ”om bun”, că locuiește într-un apartament oarecare. În realitate, însă, Gavrilița locuiește într-o vilă de milioane din sectorul Centru al Chișinăului. După ce șmecheria asta imobiliară a fost aflată, Gavrilița a spus mieros că vila cu două nivele nu îi aparține ei, ci părinților dumisale, motiv pentru care nu era obligată s-o declare. Că umblă cu minciuna în cioc, în sensul că nu era obligată să declare vila în care locuiește doar, o contrazice Legea 133 din 17 Iunie 2016 privitoare la declararea averii și a intereselor personale. În consecința acestei legi, Gavrilița era obligată să declare imobilul deoarece îl are în abitație, adică îl folosește chiar dacă este în proprietatea părinților.

Cu tot masteratul ei modest de la Harvard, cu toată experiența ei de prin Vest, cu experiență în 16 țări, de Gavrilița nu s-a prins nimic din cultura, civilizația și onestitatea umană a occidentalilor, căci, ajunsă în interiorul politic galben al PAS, a redevenit, ca și Dorin Chirtoacă, aceeași moldoveancă de la coada vacii, cu mentalitate de mulgătoare sovietică pusă pe căpătuit.

Măi, oameni buni, bre, moldovenilor nevoiași care ați votat PAS, vedeți cum femeia asta ne crede nu doar proști de-a binelea, ci și idioți? Voi, cei mulți și harnici, care ați muncit o viață din greu, care aveți o gospodărie chinuită și nu aveți destui bani s-o mai cîrpiți ca să nu se dărîme, care așteptați să vi se dea o pensie de 2.000 de lei și aflați că n-o meritați pentru că nu îndepliniți ”anumite criterii”, de ce nu v-ați construit și voi o vilă de milioane în sectorul Centru al Chișinăului așa cum au făcut părinții Nataliei Gavrilița??? Cinstiți afurisiți ce sunteți! Meritați să fiți biciuiți de Gavrilița!

Voi, moldoveni cinstiți și harnici, aflați că din sudoarea muncii voastre de o viață nu sunteți capabili să stați nici în umbra cinstiților părinți ai Nataliei Gavrilița! Cum, adică, părinții ei, din satul Mălăiești, în Transnistria, au muncit din greu acolo și, cu banii cîștigați cu sudoare frunții lor, au construit în buricul Chișinăului o coșcogeamite vilă, iar voi nu sunteți în stare, în teritoriul Republicii Moldova controlat de Chișinău, să cumpărați măcar un amărît de apartament pentru copiii voștri, să nu mai locuiască pe la căminele cu WC-uri comune? Mai mare rușinea!

În România, în regiunea Banat, e o vorbă: ”Tăt Banatu-i fruncea!” Parafrazînd, în Republica Moldova, pentru voi, votanții PAS, în raport cu Gavrilița, putem spune: ”Tot șanti e fruntea!” Sau: Dacă vrei să fii prim-ministru trebuie să fii de peste Nistru!

Mihai CONȚIU

Sursa foto: ZdG.md