Putin este noul Dumnezeu al lui Kadîrov

Liderul cecenilor Ramzan Kadîrov susține că îi datorează viața lui Vladimir Putin. „Și nu o dată, ci de două ori”, transmite Kadîrov, în contextul în care șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident aviatic, considerat suspect în țările Occidentale.

„Astăzi am fost amuzat de reflecțiile analiștilor politici din publicațiile străine care se simt jigniți de Rusia și care profețesc dispariția mea iminentă.

Nu voi obosi să repet, încă o dată și încă o dată, că voi spune cu mîndrie: sunt un soldat al comandantului suprem al Rusiei și nu-mi aparțin. Aparțin religiei, Patriei și intereselor sale. Și sunt gata să execut orice ordin al lui Vladimir Vladimirovici, chiar dacă rezultatul va fi moartea.

Da, pot muri brusc cînd aflu că există cineva mai loial decît mine în materie de respect pentru președintele nostru, căruia, apropo, îi datorez viața. Și nu o dată, ci de două ori.

Iată de ce tratez întotdeauna cu o condescendență disprețuitoare astfel de informații, care sunt atît de ieftin concepute pentru a semăna discordie în țara noastră.

Ei vor trebui să accepte faptul că echipa primului președinte al Republicii Cecene, Eroul Rusiei Akhmat-Khadji Kadîrov, este o echipă de soldați loiali pentru care moartea nu este teribilă”, a spus Ramzan Kadîrov.

Ramzan Kadîrov se cunoștea cu Evgheni Prigojin, însă nu a participat la înmormîntarea acestuia.