Putin este acuzat că a vîndut Rusia Chinei

Vizita cu ”mare pompă” la Moscova a liderului chinez Xi Jinping a marcat începutul unei noi perioade în istoria Rusiei. Țara se transformă într-un vasal al vecinului său estic.

Cunoscutul opozant și miliardar rus Mihail Hodorkovski i-a avertizat pe conaționalii săi despre acest lucru.

Potrivit acestuia, Putin, pe cale de a pierde războiul, are nevoie de ajutor pentru a rămîne la putere. Și pentru asta, chiar și-a vîndut țara Chinei.

„Putin și-a dat seama că are nevoie, din punct de vedere al terminologiei bandiților, de „un acoperiș”. Acesta este „acoperișul” pe care este nevoit să-l primească acum din China. Aceasta poate fi o situație de moment care se va prăbuși după plecarea lui Putin. Și... acesta poate deveni un alt jug tătar-mongol. Puterea din Rusia va fi un derivat al puterii Chinei”, a spus Hodorkovski.

Se pare că Putin a primit „acoperișul”. În timpul vizitei sale, Xi și-a exprimat încrederea că dictatorul Federației Ruse va cîștiga din nou alegerile prezidențiale din 2024. De fapt, el și-a dat „binecuvîntarea”.

Dincolo de asta, liderul chinez nu i-a mai dat nimic lui Putin. Șeful Federației Ruse nu a căzut de acord cu privire la furnizarea de arme și muniție chineză. De asemenea, a fost semnificativ faptul că Xi l-a invitat nu numai pe Putin, ci și pe premierul rus Mihail Mișustin pentru o vizită în China. Experții consideră că Beijingul îl vede pe acesta din urmă drept un succesor al dictatorului rus.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com