Putin – criminal de razboi

”Rusofobia”, o imbecilitate criminală a Kremlinului

Mihai CONȚIU

De la criminalul Stalin și pînă la actualul criminal de război Vladimir Putin, ideologia agresivă a Kremlinului nu a dat omenirii democrație, civilizație și respect față de drepturile omului, ci dictaturi sîngeroase, sărăcie și primitivism ucigaș și barbar. Datorită Rusiei, există Coreea de Nord, Cuba ori Siria lui al-Assad, ca să mă limitez doar la aceste exemple. Rusia, am mai spus-o, nu-i capabilă să exporte civilizație pentru că ea însăși a încetat să fie o Țară cu valențe civilizatorii încă din 1917. Începînd de la Stalin, soldatului rus nu i s-a inoculat demnitate și onoare ostășească, ci supunere oarbă în fața unor comandanți obtuzi. O supunere de robot în schimbul ”dreptului” de a ucide copii, femei și bătrîni (ca ”tactică strategică de intimidare” a celor cotropiți), de a jefui, viola și a distruge tot ce-i iese în cale.

La fel ca și soldații sovietici sălbatici ai lui Stalin care au jefuit, ucis și violat pe teritoriile Țărilor aliate, armata agresoare a ”măcelarului” Putin procedează întocmai în Ucraina. Ucid fără milă copii, femei și civili nevinovați, bombardînd școli, spitale, instituții de cultură, biserici și sedii civile administrative – cu aceștia i-a trimis Putin să se lupte, nu cu Armata ucraineană, în primul rînd! Spunînd că vrea să ”denazifice” o Țară pașnică, Ucraina, aidoma lui Hitler și Stalin, criminalul Putin recurge la cele mai cumplite atrocități tătaro-mongoloide, de odinioară, ca să cucerească un Stat care nu-i aparține (Vă imaginați ce ținut sălbatic și primitiv ar fi fost acum Alaska dacă rușii nu o vindeau americanilor?). În obtuzitatea lui de megaloman, Putin nu a înțeles nici acum că Ucraina este, într-adevăr, o NAȚIUNE, una care-i precede Rusiei!

Practic, paranoicul de la Kremlin a declarat război întregii umanități, cu mici excepții. Ca să-și justifice crimele împotriva omenirii, Putin acuză lumea civilizată de ”rusofobie” și a împărțit Statele lumii în ”prieteni” și ”neprieteni”. În primul rînd, Putin este primul rusofob prin ceea ce le face el rușilor majoritari mancurtizați. După atrocitățile ordonate de el în Ucraina, Putin vrea să fie iubit, nu urît așa cum se cuvine, devenit astfel inamicul de moarte al fiecărui ucrainean. 

Lumea civilizată nu poate fi rusofobă, ci oripilată că în acest veac mai există astfel de lideri tătaro-mongoloizi primitivi și agresivi. Problema nu este doar Putin, ci și Rusia lui Putin, cu cei 83% dintre rușii care-i susțin războiul declanșat împotriva Ucrainei. După moartea lui Putin, cei 83% dintre ruși rămîn încremeniți în adversitatea față de Ucraina. Oricînd se va găsi un lider dornic să și-i asume, căci în Rusia actuală e posibil orice.

Fostul procuror pentru crime de război Carla Del Ponte a făcut un apel către Curtea Penală Internaţională să emită un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin. “Putin este un criminal de război”, a afirmat Del Ponte, care a investigat crime de război din Rwanda şi din fosta Iugoslavie. “Este singurul instrument care există, care face posibilă arestarea celui vinovat de crimă de război şi aducerea lui în faţa Curţii Penale Internaţionale”, a spus Del Ponte. Carla Del Ponte a precizat că un mandat de arestare nu înseamnă neapărat că Vladimir Putin ar fi luat în custodie. “Dacă el rămîne în Rusia, asta nu s-ar întîmpla niciodată. Dar ar fi imposibil pentru el să părăsească ţara şi ar fi un semnal puternic că are multe State împotriva lui”, a mai spus Carla Del Ponte.

În încheiere, revenim la cei 83% dintre rușii care-i susțin lui Putin războiul declanșat împotriva Ucrainei! Este clar pentru oricine că după ”Era Putin” se impune o nouă Ordine Mondială și o reformă fundamentală a ONU! În acest context, fără să intrăm în alte detalii, este legitim să fie reformulate o serie de drepturi și libertăți universale în privința liberei circulații. În numele democrației și al actualelor acorduri și al Dreptului Internațional, orice despot criminal și susținătorii lui au libertatea să se bucure de tot confortul oferit de către civilizațiile occidentale pe care le blamează ”din patriotism local, național”. Așa fac și ultranaționaliștii ruși ai lui Putin! În acest caz, să li se pună interdicție de a vizita ”Occidentul rusofob și satanic”, dîndu-li-se șansa să trăiască exclusiv în Raiul lor rusesc!

De aceia, spun că sancțiunile occidentale impuse Rusiei trebuie să fie menținute pînă cînd, într-adevăr, Ucraina va primi despăgubirile de război cuvenite de la Rusia, dar și pînă cînd cei 83% dintre rușii care-i susțin lui Putin războiul declanșat împotriva Ucrainei vor intra în… Istorie!

P. s. ”Ai grijî ci scrii la gazet dispri Putin, s…”, m-a avertizat un ”moldovean de omenie”, Vinerea trecută, pe Șoseaua Hîncești, pe mine, cel căruia Rusia i-a furat, violat și prostituat Istoria României!