PROTESTELE AU CONTINUAT SI PE 21 IANUARIE IN CAPITALA

Protestele au continuat și pe 21 ianuarie în capitală. Simpatizanți şi susţinători ai Platformei DA, PSRM și ai partidului condus de Renato Usatîi au mărșăluit în fața unor clădiri administrative, manifestîndu-și dezacordul față de investirea noului Executiv condus de Pavel Filip. Protestatarii au cerut organizarea alegerilor anticipate.

Liderii Platformei DA, ai PSRM și Renato Usatîi, care pînă nu demult protestau separat, pe 21 ianuarie s-au solidarizat într-un marș comun. Ei au îndemnat cetățenii să își ceară drepturile pașnic, dar ferm și au reiterat faptul că optează pentru alegeri parlamentare anticipate, care după părerea lor ar aduce “liniște în societate”.

”Țara e cu noi. Avem același scop și ne unim pentru a obține rezultate”,a spus Antrei Nastase, unul din liderii Platformei DA. Și șeful fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban a specificat că indiferent de culoare politică, protestatarii au același scop – alegeri parlamentare anticipate.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi și-a îndemnat susținătorii să protesteze civilizat și să nu admită provocări.

Timp de cîteva ore protestatarii au mărșăluit în fața sediului Parlamentului unde au cerut alegeri anticipate și a clădirii Moldtelecom unde au solicitat companiei explicații cu privire la sistarea transmisiei unui post privat de televiziune.

După acțiunea din fața Moldtelecom protestarii la îndemnul liderului PSRM Igor Dodon s-au întreptat spre sediul Curții Constituționale unde deputații socialiști planificau să depună o sesizare cu privire la contestarea procedurii de investire a Guvernului și decretului Președintelui de numire a Guvernului Filip.

Pe 21 ianuarie speakerul Adrian Candu a anunțat că a invitat la dialog liderii protestatarilor, însă discuțiile au fost amînate.

În după-amiaza zilei de 20 ianuarei deputații au acordat vot de încredere Guvernului condus de Pavel Filip. Noul Cabinet de miniștri a fost învestit în cadrul unei ședințe ce a durat jumătate de oră și a fost susținut de 57 de deputați, dintre cei 68 prezenți la ședință. Tot ieri mii de simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr, ai PSRM și ai partidului condus de Renato Usatîi au protestat în fața sediului Parlamentului și au cerut deputaților să nu voteze un Guvern condus de democratul Pavel Filip și să opteze pentru anticipate. După învestirea Cabinetului de miniștri protestatarii au cerut anularea votului.