PROIECTUL POLITICII FISCALE SI VAMALE ESTE VOTAT IN CEA DE-A DOUA LECTURA

Taxa pentru serviciile de telefonie mobilă, de 2,5%, este anulată începînd cu anul viitor, fapt care, potrivit legislatorilor, va ajuta operatorii telefoniei mobile să accelereze implementarea roamingului cu țările Uniunii Europene. Anularea taxei este prevăzută în proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2022, votat în cea de-a doua lectură de către 54 de deputați. Același document prevede majorarea, de la 12% la 18%, a cotei impozitului pe venit reținut la sursa de plată din cîștigurile de la jocurile de noroc, transmite IPN.

Proiectul politicii fiscale și vamale conține modificări la 13 legi. Documentul prevede majorarea scutirii personale de la 25200 la 27000 de lei, majorarea scutirii personale majore de la 30000 la 31500 de lei. În același timp, scutirea pentru persoanele întreținute se dublează, de la 4500 de lei la 9000 de lei.

Printre prevederile proiectului este și modificarea potrivit căreia încasările din taxa pentru folosirea drumurilor vor fi integral alocate unităților administrativ-teritoriale de nivelul întîi.

Potrivit aceluiași proiect, salariului minim al personalului în sectorul bugetar crește la 2200 de lei pînă la 3100 de lei.

Sursa: IPN