Profesorii din Melitopol sunt obligati sa predea in limba rusa

Primarul localităţii ucrainene Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de ruşi şi apoi înlăturat de la conducerea oraşului şi înlocuit cu un edil pro-rus, a acuzat Joi că toate colegiile din oraş au fost obligate să se redeschidă cu predare în limba rusă, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Astăzi (Joi – n.r.), militarii ruşi îi obligă pe profesorii din Melitopol să ţină lecţii elevilor în limba rusă, începînd cu 1 Aprilie”, a anunţat Fedorov pe reţelele sociale, a relatat agenţia ucraineană Ukrinform.

El a mai spus că Melitopol a avut probleme cu plata salariilor angajaţilor publici, dat fiind faptul că Trezoreria a blocat transferurile de bani către oraş, situat în Sudul ţării, între oraşul-port asediat Mariupol şi oraşul ocupat Herson.

Fedorov a mai declarat că trupele ruse au sechestrat trei cetăţeni israelieni, însă nu a oferit şi alte detalii despre identitatea acestor trei persoane şi nici despre momentul în care s-ar fi petrecut faptele.

La jumătatea lunii Martie, trupele ruse au instalat-o la conducerea Primăriei oraşului pe Galina Danilcenko, care a lansat un apel la locuitori să nu se opună ocupaţiei ruse pentru ca viaţa să poată reveni la normal.