Printul Harry si Meghan au infiintat 11 companii intr-un paradis fiscal din SUA

Prințul Harry și Meghan Markle au înființat firme într-un paradis fiscal american, potrivit informaţiilor obţinute de presa britanică, transmite The Independent.

Un avocat și manager de afaceri pentru Ducele și Ducesa de Sussex a încorporat 11 companii și un trust pentru celebrul cuplu din Aprilie 2020, arată documentele de stat.

Chiar dacă cuplul locuiește și face afaceri în California, ei au înființat firmele în statul Delaware, care nu impozitează tranzacțiile comerciale și nu impune taxe de moștenire.

Beneficiile înființării unei companii în Delaware includ, de asemenea, rate scăzute ale impozitului pe venitul personal și faptul că acționarii care nu locuiesc în Delaware nu trebuie să plătească impozit pe acțiunile din stat.

Aproximativ 65% din companiile care apar în Fortune 500 sunt încorporate în Delaware.

Firmele lui Harry și Meghan includ una numită Orinoco Publishing LLC, despre care se crede că a fost lansată pentru a deține drepturile pentru memoriile-bombă de mai multe milioane de dolari ale lui Harry, carte care urmează să fie publicată în acest an. Ducele a promis că va oferi o relatare „pe deplin veridică” despre viața sa.

O altă firmă de editură, Peca Publishing LLC, a fost folosită de Meghan pentru a deține drepturile pentru cartea ei pentru copii ‘The Bench’, potrivit MailOnline.

Companiile au toate sediul în birourile din Beverly Hills ale avocatului Richard Genow, care a lucrat cu ducesa de ani de zile.

Orinoco este numele unui fluviu din America de Sud, care curge prin Venezuela și Columbia. Cuvîntul ”peca” înseamnă pistrui în spaniolă și pare să fie o referire la o carte scrisă de Meghan la școală, intitulată ”A Face Without Freckles… Is a Night Without Stars”.

Unele dintre firmele din Delaware ale cuplului au fost înființate pentru a deține mărcile comerciale pentru organizația lor caritabilă Archewell și companiile asociate.

Într-o structură complicată, Harry și Meghan au înființat Cobblestone Lane LLC ca deținător al siglei Archewell, dar au depus o altă înregistrare a mărcii comerciale pentru un al doilea logo, doar cu literele AW una peste alta, sub o altă firmă din Delaware, IPHW LLC., relatează MailOnline.

Cobblestone Lane LLC a fost înregistrată în Delaware în Februarie 2020 și cinci zile mai tîrziu a fost folosită ca solicitant pentru a depune cererea pentru marca Archewell.

Deși atît Archewell, cît și Cobblestone au sediul în California, nu au existat dosare pentru LLC înregistrate la Secretarul de Stat din California.

Archewell Audio LLC și Archewell Productions LLC au atras deja atenția internațională asupra acordurilor de divertisment de mare profil ale ducilor de Sussex cu Netflix și Spotify.