Principalele pierderi suferite de fortele ruse cu o zi in urma au fost inregistrate in directia Bahmut, in Donbas

Armata rusă a luat cu asalt oraşul ucrainean Krivii Rih, aflat în Sudul Ucrainei, din regiunea Dnipropetrovsk. Nu au fost înregistrate victime în urma acestui bombardament. 

Guvernatorul din Luhansk a declarat că oraşul Serevoroneţk, din regiunea Lugansk, rămîne sub controlul ucrainean, chiar dacă bombardamentele ruşilor sunt necruţătoare. Guvernatorul a anunţat că luptele continuă în satele de la periferia oraşului. 

Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat, Duminică, că au lichidat 30.150 militari ruşi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Ultimul bilanţ al pierderilor ruse publicat oficial de Moscova a fost pe 25 Martie, conform căruia 1.351 de militari au fost ucişi în Ucraina.

„30.000. Această cifră enormă ne face să fim bucuroşi? Nu. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întîmple. Dar atîta vreme cît un militar inamic se va afla pe teritoriul nostru, vom continua să fim nefericiţi. Vom continua să fim nefericiţi, indiferent de cîte zerouri vom adăuga la această statistică oribilă”, se arată într-un comunicat postat pe contul de Twitter al ministerului ucrainean al Apărării.

Principalele pierderi suferite de forţele ruse cu o zi în urmă au fost înregistrate în direcţia Bahmut, în Donbas, a precizat ministerul ucrainean al Apărării.

Ucrainenii au mai anunţat că au distrus 1.338 de tancuri, 3.270 de maşini blindate, 631 de piese de artilerie şi 203 de lansatoare multiple de rachete de tip Katiuşa (MLRS), 207 avioane, 174 de elicoptere, 504 drone şi 116 rachete de croazieră. Pe 8 Aprilie, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis că Rusia a înregistrat „pierderi semnificative” în Ucraina.