Prima femeie colonel a lui Putin moarta in razboi. Spunea ca ii place sa ucida ucraineni, desi era de origine ucraineana

Rusia a pierdut-o în războiul din Ucraina pe prima femeie colonel, Olga „Kursa” Kachura. Mașina ei a fost lovită de o rachetă ucraineană în orașul Horlivka, din regiunea Donețk.

Kachura, care este prima femeie ofițer din Rusia care a murit în războiul din Ucraina, a fost comandantul unei divizii de artilerie cu rachete care a bombardat civili în Donețk.

Vladimir Putin i-a acordat postum cel mai înalt titlu de la Kremlin, cel de Eroul al Federației Ruse.

Unitatea ei a tras asupra civililor din regiunea Donbas. Kachura, care avea 52 de ani, a spus pe canalele de propagandă ale Kremlinului că îi plăcea să ucidă ucraineni, deși ea era de origine ucraineană, potrivit presei ruse independente.

Kachura, care lucra în Departamentul de Poliție Horlivka, ar fi trecut de partea pro-rusă în 2014, după ce Putin a orchestrat o revoltă în Donbas.

Ea pretindea adesea ca face parte din forțele regulate ucrainene pentru a comite crime, în vederea discreditării Ucrainei, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Kachura este vinovată de bombardarea orașelor din Donbas și de moartea a mulți civili”, a declarat jurnalistul ucrainean Denis Kazanskyi„În Ucraina, a fost condamnată în lipsă la 12 ani de închisoare”.

Olga „Kursa” Kachura avea doi copii, potrivit Kommersant.