PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A ROSTIT UN DISCURS DE LA TRIBUNA ADUNARII GENERALE A ORGANIZATIEI NATIUNILOR UNITE

Pentru prima dată în calitate de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a rostit un discurs de la tribuna Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în cadrul celei de-a 74-a sesiuni.

Igor Dodon a comunicat șefilor de stat din întreaga lume despre cele mai actuale aspecte ale politicii interne și externe a Republicii Moldova, inclusiv consensul intern cu privire la crearea noii majorități parlamentare și a Guvernului, scoaterea statului din captivitatea forțelor oligarhice și susținerea consolidată din partea celor mai importanți parteneri de dezvoltare.

Totodată, șeful statului a accentuat subiectul depopulării Republicii Moldova, dar și coexistența armonioasă a peste o sută de etnii în societatea noastră multietnică.

De asemenea, Igor Dodon a relatat despre strategia prezidențială privind promovarea unei politici externe echilibrate și necesitatea respectării statutului de neutralitate militară a Republicii Moldova și a menționat importanța reglementării conflictului transnistrean.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova