PRESEDINTELE MOLDOVEI A VIZITAT RAIONUL DONDUSENI

Agenda de lucru de astăzi a șefului statului include mai multe întrevederi în raionul Dondușeni. În satul Pocrovca, Igor Dodon a participat la festivitatea de deschidere a Centrului medicilor de familie. Clădirea a fost construită timp de o jumătate de an, din mijloace bugetare – aproximativ 150 mii de lei. Aici activează patru medici, iar în sediul instituției medicale se află și o farmacie. Președintele i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia deschiderii Centrului, dorindu-le multă sănătate și succes.

În continuare, în satul Sudarca, Igor Dodon a depus flori la monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă și a felicitat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Vasilii Tihonov și-a îndeplinit serviciul militar în rîndurile Armatei Roșii pînă în anul 1946. A fost decorat cu medalia „Pentru Victorie asupra Germaniei”, ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II și medalia „Pentru vitejie”.

Timofei Cotorcea a fost pe front în perioada martie – mai 1945. Pentru vitejia de care a dat dovadă în lupte, a fost decorat cu medalia „Pentru Victoria asupra Germaniei” și ordinul „Războiul pentru Apărarea Patriei” de gradul II.

Igor Dodon le-a înmînat ambilor veterani distincția supremă a țării noastre – Ordinul Republicii, dorindu-le mulți ani fericiți în sînul familiei.

***

La Dondușeni Igor Dodon a avut o întrevedere cu Valentin Cebotari, președintele raionului, cu care a discutat problemele actuale ce țin de dezvoltarea regiunii, inclusiv cele social-economice, situația din agricultură, reabilitarea drumurilor, aprovizionarea cu apă ș.a.

„Împreună cu domnul Cebotari am vizitat spitalul din localitate unde m-am documentat la fața locului cu situația legată de răspândirea virusului de tip nou COVID-19. De la începutul epidemiei, în raion au fost înregistrate 38 de cazuri de contaminare, 27 de persoane s-au vindecat, două au decedat, nouă pacienți continuă tratamentul în diferite instituții medicale.

Am adresat mulțumiri celor peste 200 de angajați ai spitalului pentru eforturile depuse în protecția sănătății concetățenilor noștri și le-am comunicat despre decizia autorităților de a dubla salariile tuturor lucrătorilor medicali din țară și despre Decretul semnat de mine privind declararea anului 2020 - Anul Lucrătorului Medical. Celor mai buni lucrători ai spitalului raional din Dondușeni le-am înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova”, a menţionat şeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova