PRESEDINTELE MOLDOVEI A AVUT O INTREVEDERE CU VICE-PRESEDINTELE ACADEMIEI DE TELEVIZIUNE DIN RUSIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu renumitul jurnalist rus, vice-preşedintele Academiei de Televiziune din Rusia, Aleksandr Liubimov, de care este legată o întreagă epocă de formare a televiziunii. Aleksandr Liubimov a sosit în Moldova pentru a fi moderatorul primului în istorie Forum economic moldo-rus.

În cursul dialogului șeful statului a reiterat poziţia sa principială privind intangibilitatea libertăţii de exprimare şi inadmisibilitatea cenzurii: „Toate emisiunile televizate din Rusia trebuie să revină în grila de emisie a posturilor de televiziune din Moldova, iar telespectatorul va alege ce să privească şi care punct de vedere să-l aleagă”.

Președintele țării i-a dorit domnului Liubimov succes în realizarea proiectelor sale şi a exprimat speranța că acestea vor fi apreciate înalt de către telespectatorii noștri.

Totodată, președintele a menționat că în cadrului Forumului va fi semnat un acord privind organizarea în anul 2019 la Chișinău a următoarei ceremonii de înmînare a premiului rusesc național în domeniul televiziunii ”ТЭФИ”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova