PRESEDINTELE MAIA SANDU A DISCUTAT CU AMBASADORUL SUA DESPRE SITUATIA POLITICA SI CEA SANITARA DIN TARA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Principalele subiecte ale discuției au fost ultimele evoluții politice și situația sanitară din țară, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„În acest context am ținut să mulțumesc Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mai discutat cu Ambasadorul Dereck J. Hogan despre prioritățile de asistență ale SUA în Republica Moldova, în diverse domenii. Șefa statului a menționat importanța adaptării acestor priorități la realitățile pandemice, astfel încît ele să reflecte probleme imediate ale țării.

„Este vorba, mai ales, de atenuarea consecințelor sociale și economice ale crizei. Aici se înscrie atît sprijinirea micilor întreprinzători sau fermieri, crearea și îmbunătățirea serviciilor la nivel de comunitate, dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, cît și combaterea corupției, susținerea democrației și a mass-media independente”, a subliniat Maia Sandu.

Sursa: Moldpres