PRESEDINTELE IGOR DODON A PARTICIPAT LA ADUNAREA SOLEMNA CU PRILEJUL MARCARII A 25 ANI DE LA CREAREA UNITATII TERITORIAL AUTONOME GAGAUZIA

Alături de conducerea țării, Președintele Igor Dodon, a participat la adunarea solemnă consacrată celor 25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri).

În cadrul discursului pe care l-a rostit cu acest prilej, Igor Dodon a menționat că Crearea Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia a corespuns intereselor dezvoltării tînărului nostru stat, care se afla la etapa formării sale și a fost realizată într-o strînsă cooperare dintre autoritățile centrale și autoritățile autonomiei găgăuze.

"A fost un exemplu pentru alte țări din lume cum poate fi soluționat un conflict etno-politic pe cale pașnică și în interesul întregului stat.

Cu siguranță, și în continuare, prin eforturi conjugate, vom avea grijă să consolidăm statutul juridic al autonomiei găgăuze în baza standardelor europene și mondiale moderne", a conchis Dodon.

Președintele țării a ținut să sublinieze că grupul de lucru comun, în componență actualizată recent, și-a reluat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova și a dat asigurări că pachetul de legi pentru Găgăuzia va fi promulgat de dînsul doar după ce se va ajunge la un consens dintre toate părțile implicate.

"Mi-am exprimat satisfacția că, pentru prima dată de la obținerea independenței țării noastre, originari din Găgăuzia sînt pe larg reprezentați la nivel de Guvern, în Parlament și în alte funcții de conducere.

Am salutat faptul că în pofida tuturor problemelor și dificultăților, Autonomia Găgăuză se dezvoltă cu succes și capătă contururi moderne. Conducerea Moldovei, atît astăzi, cît și pe viitor, va acorda o atenție deosebită locuitorilor Găgăuziei, va susține dezvoltarea economică a regiunii și diversitatea ei culturală", a spus Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova