PRESEDINTELE IGOR DODON A MULTUMIT TURCIEI PENTRU SPRIJINUL ACORDAT IN LUPTA CU COVID-19

În timpul apropiat, țara noastră va beneficia de încă 50 de ventilatoare care sînt de primă importanță în lupta cu COVID-19.

Șeful statului, Igor Dodon a mulțumit președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan care a acceptat să fie livrate în țara noastră cele 50 de ventilatoare, achiziționate de Republica Moldova prin intermediul unui proiect al Băncii Mondiale, de la instituția turcă de stat USHAS, cu plata în avans a doar 10% din suma totală, restul banilor urmînd a fi transferați mai tirziu. Președintele Igor Dodon a menționat că conform regulilor și procedurilor părții turce, plata trebuia să fie efectuată în proporție de 100% în avans.

“Exprim în mod repetat sincere mulțumiri și profundă recunoștință Republicii Turcia pentru sprijinul considerabil pe care îl acordă țării noastre întru prevenirea și controlul răspândirii virusului COVID-19”, a conchis Igor Dodon.

La finele săptămânii viitoare este preconizată vizita de lucru a ministrului afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu, în țara noastră.