PRESEDINTELE IGOR DODON A ADRESAT UN MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNATIONALE A SOLIDARITATII OAMENILOR MUNCII

Stimați concetățeni,

Celebrată astăzi în majoritatea țărilor lumii, Ziua de 1 Mai constituie un prilej deosebit de a sărbători împreună prietenia, munca și concordia în rîndul tuturor celor care muncesc.

Crearea locurilor de muncă, cu condiții decente, și reducerea ratei șomajului în societate reprezintă obiectivele strategice pe care conducerea tinde să le materializeze. Or, nicio națiune nu poate progresa dacă nu are stabilit un plan în vederea modernizării pieței muncii, înlăturării carențelor din sistem. De aceea, așa cum am declarat în repetate rînduri, înființarea locurilor de muncă pentru tineri, absolvenți și specialiști aici, acasă, este o prioritate pentru noi, fiindcă anume potențialul uman calificat este cea mai importantă resursă de care dispunem.

Sînt solidar în ideea că lipsa viziunilor de lungă durată, schimbările politice și multe alte tulburări de ordin socioeconomic au prejudiciat profund strategia de dezvoltare în domeniul muncii. Însă, am convingerea că prin consens, stăruință, eforturi conjugate și prin ajutor reciproc: între conducere, sindicate, angajatori și oamenii pe ai căror umeri este pus greul executării lucrului, vom putea produce schimbările atît de necesare.

Cred cu tărie că aceste obiective sînt cu putință de realizat, dar nu fără a ne uni, lucrînd împreună.

În momentul festiv prilejuit de sărbătoarea solidarității oamenilor muncii, Vă îndemn să contribuim, în măsura putințelor fiecăruia, la prosperarea Republicii Moldova, la creșterea bunăstării în societate, pentru ca, în final, cei plecați să aibă plăcerea de a se reîntoarce acasă.

La Mulți Ani de Ziua Muncii!