PRESEDINTELE FRACTIUNII PSRM CORNELIU FURCULITA, LA „ACCES DIRECT”

Despre demiterea Guvernului: Vreau să văd forța politică care ar vrea să-și asume situația creată de pandemie

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, este de părerea că opoziția nu va demite Guvernul Chicu, pentru că nu este pregătită să-și asume criza pandemică.

 “Nu știu care forțe politice ar dori, în situația de azi, să demită Guvernul. Vreau să văd forța politică care ar vrea să-și asume situația creată de pandemie. Cred că asta e ceea ce îi oprește pe oponenți să demită Guvernul. Sînt forțe care calculează riscul și se gîndesc la viitorul formațiunii. Totodată, sînt forțe care nu sînt politice, dar care urmăresc interesele unor grupări care au intrat în posesia unor bunuri precum Aeroportul. Aceștia nu promovează o ideologie, doar niște interese”, a declarat Corneliu Furculiță în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Totodată, liderul fracțiunii PSRM a spus că formațiunea pe care o reprezintă este cel mai bine pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate. Un astfel de scrutin ar restarta clasa politică din Moldova, mai spune Furculiță.

 

Despre video cu Igor Dodon și Vlad Plahotniuc: Miami Pictures produce filmulețe de scurt metraj

„Filmulețele de scurt metraj”, în care Președintele țării, Igor Dodon, apare alături de Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov au fost fabricate în studiourile “Miami Pictures”. Scopul acestora este de a-l denigra peșeful statului. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

„Avem azi un studio de cinema undeva peste hotare, Miami Pictures, de exemplu, care periodic produce filmulețe de scurt metraj, care sînt livrate de aceeași persoană. Eu regret că în spațiul public ni se aruncă un lighean de zoaie și toată presa, societatea trebuie să discute. E o modalitate prin care Plahotniuc s-a deprins să lucreze”, a spus Furculiță.

În înregistrări apare și numele Cornel, iar presa a făcut legătura cu președintele fracțiunii PSRM. Corneliu Furculiță a dezmințit aceste informații.

“Este un fals absolut. Nu pot să fiu vizat în astfel de dialog, nu sînt nici contabil, nici casier. Eu știu cum se exprimă dl Președinte, el nu putea să pronunțe astfel de cuvinte. A fost o tentativă de a denigra Președintele, de a denigra acei oameni care sînt în anturajul lui. Vom lupta și cu astfel de denigrări”, a mai spus Furculiță.

 

“Dosarul „Bahamas” a fost intentat pe vremea lui Plahotniuc pentru a face presiuni”

Dosarul “Bahamas” în care figurează numele președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță este unul politic. Acesta a fost pornit cu scopul de a intimida membrii formațiunii. Declarația a fost făcută de Corneliu Furculiță la emisiunea „Acces Direct” de la NTV Moldova.

„Dacă luăm de la capăt, începînd cu dosarul din 2016, este un dosar pur economic. Are legătură cu compania unde eu sînt fondator. Nu are legătura cu politica, cu PSRM. Este dosar cum au fost multe alte dosare intentate pe mediul de afaceri cu scopul de a controla, de a denigra, de a urmări să creeze condiții inacceptabile ca oamenii de afaceri să își facă afacerea. Atunci nici întreprinderea nu a fost informată de procurori că este parte la vreun dosar.

Ulterior, acest dosar utilizat de regimul Plahotniuc s-a dorit să fie comasat cu acțiuni din 2019, cînd au apărut înregistrările video cu Președintele Dodon. La moment, este dosar pe finanțare. Nu este legătură cu finanțarea PSRM. Dosarul pornit pe baza materialelor video a fost oprit. Eu cred că procurorii vor lucra și vor face lumină. Vedem că în cîteva dosare politice era și dl Sergiu Sîrbu cu dosar, mai era și dl Tkaciuk, acel dosar cu Open Dialog. Procuratura le-a închis, a spus că nu este componența de infracțiune”, a spus Furculiță.

Președintele fracțiunii PSRM a mai adăugat că fostul regim utiliza pîrghia Procuraturii așa cum îi convenea pentru a face presiuni.

 

“În Blocul ACUM, nu aveau încredere în Iurie Reniță, pentru că se cunoștea că este omul lui Plahotniuc”

Deputatul Iurie Reniță a fost infiltrat în Blocul ACUM pentru a obține informații din interior. Ulterior, aceste informații îi erau transmise fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. Despre aceasta a povestit liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul emisiunii “Acces Direct” de la NTV Moldova.

„Reniță nu este întocmai un membru al Blocului ACUM. Evoluția lui din Iunie, dacă o urmărim – el a avut o poziție separată, ca și Carp. Ca proces politic, cineva l-a numit conservă, eu aș spune că e o petardă. E un personaj căruia i s-au programat anumite acțiuni. Vedem că el iese cu video, documente doar pe o anumită tematică. De ce nu vine cu înregistrări despre furtul miliardului, privatizări ilicite?

Chiar și pe interiorul ACUM are poziție separată că și ei spuneau că nu e de încredere, că are un rol de petardă, de a crea perdea de fum și o face la porunca lui Vlad Plahotniuc. El a fost introdus în Bloc pentru a obține informații”, a spus Corneliu Furculiță.

 

“Nu avem nimic de ascuns de oameni. Vom merge la alegători fără teamă”

Partidul Socialiștilor este cel mai activ partid în raioanele din țară. Acest lucru este declarat de către cetățenii care participă la sondajele de opinie și totul se datorează faptului că PSRM este întotdeauna aproape de oameni. Despre acest lucru a declarat Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii parlamentare a formațiunii în cadrul emisiunii “Acces Direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

“Mergem mereu în raioane, nu avem nimic de ascuns de oameni, vorbim deschis cu ei. Sîntem probabil singurul partid ai cărui reprezentanți sînt în toată țara, începînd de la Briceni și finisînd cu Giurgiulești. Și în raioanele centrale, și în Găgăuzia, avem reprezentanți, organizații teritoriale. Recent, sîntem partidul cu cel mai mare număr de președinți de raioane, consilieri raionali, primari. Avem o „armată” de oameni care lucrează zilnic în raioane, care ține mereu mîna pe pulsul societății”, a spus el.

Totodată, Furculiță a menționat că socialiștii sînt cel mai pregătit partid pentru orice tip de alegeri, inclusiv pentru alegerile parlamentare anticipate. “Partidul nostru se bazează pe disciplină, sîntem organizați. Vom merge la alegători fără teamă. Nu exclud că aceasta va fi o scăpare pentru politica moldovenească – să mergem la alegerile parlamentare anticipate și să aflăm dorința oamenilor, iar componența organului legislativ se va îmbunătăți. Nu vor exista partide ai căror deputați vor practica traseismul politic”, a subliniat Furculiță.