PRESEDINTA MAIA SANDU I-A PRIMIT IN VIZITA LA PRESEDINTIE PE TREI FOSTI PRESEDINTI AI R. MOLDOVA

Șefa statului i-a primit astăzi în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti.

„M-am bucurat să-i primesc în vizită, la Președinție, pe foștii președinți ai Republicii Moldova, domnii Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti, care și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățămîntului superior și a sectorului de cercetare”, a spus doamna Maia Sandu.

De asemenea, discuțiile au vizat și alte subiecte importante pentru țară. „Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea”, a menționat Președinta Maia Sandu.

„Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. În pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu sîntem singuri în fața năpastei”, a mai spus șefa statului la întrevederea cu cei trei foști președinți ai țării.

Sursa: presedinte.md