PRESEDINTA MAIA SANDU A DISCUTAT, LA BRUXELLES, CU CHARLES MICHEL, PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi pe final de zi cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, fiind prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru efectuată de șefa statului la Bruxelles.

Oficialii au abordat evoluția riscurilor de securitate din regiune, Președinta Maia Sandu mulțumind pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului. În context, interlocutorii au menționat vizita pe care Charles Michel a efectuat-o recent țara noastră, în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina.

S-a discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. „Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a spus pe finalul întrevederii Președinta Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md