PREMIERUL NATALIA GAVRILITA, IN DIALOG CU SECRETARUL GENERAL AL CONSILIULUI EUROPEI, MARIJA PEJCINOVIC BURIC

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Oficialii au discutat subiectele actuale de pe agenda comună și aspectele cooperării în baza Planului de acţiuni al CoE pentru Republica Moldova 2021-2024, lansat la 19 aprilie curent, la Strasbourg.

Șefa Cabinetului de miniștri a apreciat parteneriatul constructiv dintre țara noastră și CoE, menționînd că expertiza CoE este valoroasă și indispensabilă în eforturile de promovare a reformelor și consolidarea opțiunii europene a Republicii Moldova.

În context, Natalia Gavrilița s-a referit la prioritățile echipei guvernamentale, în special la reforma sistemului judiciar și fortificarea instituțiilor statului prin eradicarea corupției, accentuînd că ţara noastră contează pe sprijinul Grupului de lucru CoE în vederea asistării procesului de reformă a justiției.

„Am primit un mandat de încredere din partea cetățenilor noștri pentru realizarea unei agende ambițioase de reforme. Toleranță zero față de corupție, instituții transparente și eficiente, buna guvernare în toate domeniile – sînt doar cîteva din obiective la realizarea cărora vom munci cu dedicație pentru schimba spre bine viața oamenilor și a asigura respectarea drepturilor lor”, a spus premierul.

La rîndul său, Marija Pejčinović Burić, a apreciat acțiunile inițiate de Executiv, asigurînd noua guvernare despre disponibilitatea Consiliului Europei de a sprijini implementarea Planului de acțiuni pentru Republica Moldova. Or, colaborarea dintre Consiliul Europei și Republica Moldova este crucială pentru asigurarea unei justiții independente, supremația legii și combaterea corupției. Părțile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii pe subiecte ce țin de reglementarea conflictului transnistrean și măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Sursa: gov.md