Premierul israelian a declarat că acuzaţiile de la CIJ contra Israelului sunt minciuni şi ipocrizie

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, Joi, că în timpul audierilor la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga au fost prezentate minciuni şi ipocrizii, adăugînd că acuzaţiile de genocid formulate de Africa de Sud contra Israelului se pot întîmpla numai într-o lume cu susul în jos, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

''Luptăm contra teroriştilor, luptăm contra minciunilor. Astăzi am văzut o lume cu susul în jos. Israelul este acuzat de genocid în timp ce el luptă împotriva genocidului'', a spus Netanyahu.

''Israelul luptă contra teroriştilor care au comis crime împotriva umanităţii: ei au măcelărit, au violat, au incendiat, au dezmembrat, au decapitat copii, femei, bătrîni, femei şi bărbaţi tineri'', a afirmat el.

''Ipocrizia Africii de Sud este strigătoare la cer. Unde era Africa de Sud atunci cînd milioane de oameni erau ucişi sau smulşi din casele lor în Siria şi Yemen, de către cine? De partenerii Hamasului'', a adăugat şeful Guvernului israelian.

El a reafirmat că Israelul îşi menţine dreptul de a se apăra pînă cînd va realiza ''victoria totală''.

Africa de Sud a acuzat Joi Israelul, în timpul audierilor la Curtea Internaţională de Justiţie, de ''acte de genocid sistematice'' comise în Fîşia Gaza.

Partea Sud-africană susţine că Israelul a încălcat Convenţia ONU privind Genocidul.

Potrivit reprezentantului Africii de Sud, Adila Hassim, Israelul comite un val de violenţe fără precedent pentru a distruge vieţile palestinienilor. Hassim a descris actele de violenţă ale Armatei israeliene, precum atacurile cu bombă şi blocarea ajutorului umanitar, drept ''acte de genocid''.