Premierul Chicu, despre inconstienta unor moldoveni: ”Cind unii dintre voi veti fi internati în stare grava la spital – aratati medicului pozele cu levantica!”

În plină criză pandemică, cînd autoritățile mai că nu-i imploră pe moldoveni să respecte măcar cele mai elementare norme de protecție împotriva contaminării sau transmiterii coronavirusului, cînd încă, pînă pe 15 Iulie, mai este instituită starea de urgență în sistemul public de sănătate, astăzi, probabil și mîine, mulți s-au năpustit cu zecile, de-a valma, prin lanurile cu levănțică pentru ”a se bucura” și a se fotografia cum zburdă prin aceste peisaje parfumate, fără să respecte absolut nici o regulă minimă de distanțare socială, de protecție, în general. În acest context, vizibil mîhnit de inconștiența unor conaționali, premierul Ion Chicu a notat pe pagina sa de Facebook următoarele:

Despre noi, moldovenii...

Nu ”v-atingem nici c-o floare”. Și nici cu amenzi, că deja nu mai avem dreptul...

Dar cînd unii dintre voi veți fi internați în stare gravă la spital – arătați medicului pozele cu levănțică. Medicii de care noi, mioriticii, ne batem joc, vor aprecia ”frumosul” din noi.

Sunt sigur că majoritatea pasionaților chiar în lanul de levănțică se plîng că ”UE-ul ne-a închis granițele”. Dar de ce ar trebui altfel să se comporte lumea civilizată cu noi, mioriticii?”