PREMIERII TRIO ASOCIAT AU RECONFIRMAT AGENDA DE DIALOG IN CADRUL SUMMITULUI PAE

Summitul Parteneriatului Estic, care se va desfășura pe 15 decembrie la Bruxelles, este o oportunitate bună pentru a stabili noi domenii de cooperare cu partenerii asociați. Acest fapt va continua să apropie Republica Moldova, Ucraina și Georgia de Uniunea Europeană, pe dimensiunea politică și economică. Declarațiile în acest sens au fost făcute de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei discuții online cu omologii săi din Ucraina și Georgia, în formatul Trio Asociat, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se precizează că Natalia Gavrilița a discutat cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, și prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili. Premierii celor trei state au reconfirmat agenda de dialog în cadrul Summitului PaE, care se referă la aspirațiile europene, dinamizarea cooperării în domeniul securității, dar și importanța sprijinului UE pentru asigurarea integrității teritoriale a țărilor.

În același timp, oficialii s-au referit la unele subiecte specifice de cooperare în formatul Trio. Acestea se referă la interacțiunea în sfera economiei digitale, sectorului energetic, transportului, liberalizarea plăților de roaming cu UE.

Sursa: IPN