PREȘEDINTA MAIA SANDU L-A PRIMIT ÎN VIZITĂ OFICIALĂ PE PREȘEDINTELE PORTUGHEZ, MARCELO REBELO DE SOUSA

Pe 30 și 31 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îl găzduiește la Chișinău pe Președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa. Șefa statului, care a avut o vizită de stat în Portugalia la începutul acestei luni, a menționat că schimbul de vizite oficiale marchează o nouă etapă în relațiile noastre bilaterale.

„Țările noastre sînt interconectate în multe feluri. Mai mulți moldoveni s-au stabilit în Portugalia și contribuie la dezvoltarea ambelor țări. Iar vinificatorii noștri, de ani de zile, folosesc dopuri de plută din Portugalia. Am convenit cu Președintele Marcelo Rebelo de Sousa să consolidăm cooperarea dintre țările noastre. Astăzi, consiliile rectorilor au formalizat intenția de colaborare pe domeniul învățămîntului superior, iar mîine agențiile de investiții din Moldova și Portugalia vor semna un acord de cooperare. Îmi doresc să atragem mai multe companii portugheze să investească în țara noastră, în special în domeniul energiei regenerabile”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit omologului său portughez pentru sprijinul consecvent al aspirațiilor noastre de aderare la UE: „Am văzut cum Portugalia și-a consolidat democrația și a crescut nivelul de trai pentru cetățenii săi după ce a devenit țară membră a UE. Ne dorim exact același lucru. Mă bucur că Republica Moldova are parteneri și prieteni adevărați ca Portugalia, care ne susțin”.

Sursa: presedinte.md