POLITISTII RETINUTI PENTRU CONTRABANDA CU MARFURI, CERCETATI SI PENTRU TRAFIC CU HEROINA

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane lei, aduse de la piața „KM7” din Odesa, sînt cercetați și pentru trafic de droguri, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că expertiza a arătat că substanța solidă, cu aspect de praf, identificată în cadrul perchezițiilor, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia s-ar ridica la aproximativ 200 de mii de lei.

După documentarea efectuată timp de nouă luni de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, sub conducerea PCCOCS, s-a stabilit că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Pe acest caz au fost reținute trei persoane, printre care și doi polițiști.

Sursa: IPN