POLITIA SUEDEZA SUSTINE PROMOVAREA FEMEILOR IN SISTEMUL AFACERILOR INTERNE DIN MOLDOVA

Delegația Regatului Suediei, condusă de către ministrul Afacerilor Interne al acestei țări, Anders Ygeman, a avut o întrevedere la Chișinău, ieri, 6 februarie curent, cu reprezentanții Asociației Naționale a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne.

La eveniment au fost prezenți membrii Asociației Naționale a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne, reprezentanții Departamentului Național de Operațiuni din cadrul Poliției Suedeze și angajați ai subdiviziunilor din cadrul Ministerului de Interne.

Scopul acestei întrvederi a fost transferul de practici și experiențe privind oportunităţile de şanse egale, gender şi alte aspecte relevante din activitatea Poliţiei Suedeze, în contextul reformei Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, printre care unul dintre obiective îl constituie protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în special promovarea femeii în activitatea sistemului afacerilor interne.

Totodată, părțile au mai discutat potențiale domenii de asistență din partea Departamentului Național de Operațiuni din cadrul Poliției Suedeze, preluarea experienței și a bunelor practici în domenii precum poliția comunitară, combaterea violenței domestice, asigurarea egalităţii de şanse a femeilor, în raport cu numărul bărbaţilor angajaţi în sistemul Afacerilor Interne, și rolul femeilor în organele de drept.

Asociația Națională a Femeilor din Sistemul Afacerilor Interne a fost fondată în cadrul Programului Național de Mentorat INSPIR-O, realizat cu suportului mai multor parteneri de dezvoltare, printre care și Regatul Suediei.