PLDM: TOATE PARTIDELE SĂ DECLARE PUBLIC CĂ RESPECTĂ INDEPENDENŢA ŞI SUVERANITATEA ŢĂRII

Partidul Liberal Democrat face apel către toţi politicienii şi liderii de opinie să dea dovadă de responsabilitate şi devotament pentru ţară. Formaţiunea susţine că este timpul ca toate partidele politice să declare public că se angajează să respecte şi să asigure independenţa şi suveranitatea ţării. Apelul a fost prezentat de către liderul PLDM, Vlad Filat, într-un briefing de presă.

„În doar cîteva luni vom încheia mandatul actual, unul greu şi complicat, foarte responsabil nu doar pentru PLDM, ci pentru toate partidele care şi-au asumat actul de guvernare. Moldova este astăzi mult mai liberă şi mai cunoscută în lume decît a fost în trecut. Europa şi-a deschis uşile pentru cetăţenii noştri. În cîteva săptămîni vom semna Acordul de Asociere şi vom obţine o perspectivă clară de integrare europeană. După proclamarea indepenedenţei este cel mai important eveniment din istoria noastră”, a remarcat politicianul.

Vlad Filat a adăugat că fiecare poate pune umărul la crearea viitorului ţării şi cu eforturi comune putem face ca libertatea statului să nu o mai fure nimeni. „Simbolul cel mai elocvent al libertăţii este pasărea în zbor şi nimeni nu a văzut păsări zburînd înapoi. Vom deveni cu adevărat liberi doar cînd procesul de integrare europeană va deveni unul ireversibil”, a accentual liderul PLDM.

Politicianul a mai spus că în noiembrie anul trecut, cînd Moldova parafa Acordul de Asociere cu UE la Vilnius, era greu de imaginat ce întorsătura dramatică vor lua evenimentele din Ucraina, dar astăzi sîntem martorii unor evenimente care zdruncină securitatea şi pacea în regiune, dar şi în lume. Am fost şi rămînem ferm pe poziţia că orice problemă trebuie rezolvată la masa de dialog. Situaţia din Ucraina generează mari provocări pentru stabilitatea din Republica Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a adăugat că anumite forţe politice încearcă să tensioneze situaţia în ţară şi că este cinic să cauţi profit politic pe seama securităţii propriilor cetăţeni. În acest context, Partidul Liberal Democrat avertizează că astfel de comportament poate avea consecinţe grave.

Vlad Filat a încheiat prin a menţiona că astăzi toată clasa politică are datoria să fie unită şi să dea dovadă de maturitate şi de vigilenţă, subliniind că orice competiţie politică este firească, dar trebuie să aibă loc într-un cadru bine definit. (IPN)