PLDM CONDAMNĂ INTERZICEREA DE CĂTRE FEDERAŢIA RUSĂ A IMPORTURILOR DE FRUCTE ŞI CONSERVE DIN R. MOLDOVA

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condamnă decizia Federaţiei Ruse de a interzice importul fructelor proaspete şi a conservelor din fructe şi legume din Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute pe 23 iulie la un briefing de liderul formaţiunii Vlad Filat.

„PLDM condamnă acţiunile neprietenoase ale Federaţiei Ruse în legătură cu introducerea embargoului la importul fructelor şi conservelor din Republica Moldova. Este evident că prin acest gest ostil Federaţia Rusă a decis să pedepsească nu anumiţi politicieni sau partide politice, dar cetăţenii Republicii Moldova", a afirmat Vlad Filat. Potrivit lui, "nu există niciun temei pentru aceste acţiuni, întrucît produsele din ţara noastră sînt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor sanitare internaţionale".

Liderul PLDM a declarat că formaţiunea pe care o conduce a făcut astăzi un apel către partenerii politici pentru sprijinirea diplomatică şi politică a Republicii Moldova în contextul interdicţiilor impuse de Federaţia Rusă.

Vlad Filat a anunţat lansarea consultărilor politice privind pachetul pentru asistenţă pentru producătorii şi procesatorii de fructe şi legume care vor suporta pierderi. Potrivit liderului liberal-democraţilor, „pachetul de asistenţă va viza asistenţa fiscală, asistenţă în rambursarea pierderilor, compensări directe şi negocierea noilor pieţe de desfaceri”.

Preşedintele PLDM a mai făcut apel la solidaritate pe plan intern şi a îndemnat consumatorii şi agenţii economici să promoveze consumul produselor autohtone.

Sursa: Moldpres