Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari sa plece in Ucraina

Peste 1.100 de medici din Germania s-au oferit voluntari pentru a se deplasa în Ucraina sau în ţările vecine, potrivit Asociaţiei medicale germane, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Numărul arată cît de mare este solidaritatea profesiei medicale cu oamenii din Ucraina. Pînă la urmă, o misiune acolo îţi poate ameninţa viaţa”, a declarat Klaus Reinhardt, preşedintele asociaţiei, pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

În urma unui apel lansat de organizaţia profesională, medicii s-au înregistrat pe un portal online pentru a ajuta la tratarea celor bolnavi sau răniţi în război.

Potrivit lui Reinhardt, asociaţia este în discuţii cu Ministerul de Externe German, Ministerul Sănătăţii, ambasadele Ucrainei şi ale statelor vecine pentru a stabili unde pot fi trimişi medicii.

„Imediat ce Guvernul ne anunţă despre nevoia unei desfăşurări în cadrul misiunilor umanitare internaţionale, putem furniza suficienţi medici”, a spus Klaus Reinhardt.

„Facem tot posibilul pentru a plasa aceşti medici unde pot ajuta fără a se pune în pericol în mod iresponsabil”, a scris pe Twitter ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

În plus, a adăugat el, cei răniţi şi bolnavi sunt transportaţi cu avionul în Germania şi alte state UE unde beneficiază de îngrijiri medicale.