Pentru prevenirea incidentelor cu arme de foc, elevii dintr-un comitat din Florida sunt obligați să vină la școală doar cu rucsacuri transparente

Elevii de la şcolile din comitatul Broward, unul dintre cele trei care formează zona metropolitană din Sudul statului american Florida, vor putea avea asupra lor doar rucsacuri şi genţi transparente începînd cu anul şcolar viitor, măsură menită să evite incidentele violente cu arme de foc, transmite EFE, potrivit agerpres

Autorităţile şcolare din Broward au făcut acest anunţ Sîmbătă, pe reţelele sociale. Noile reglementări vor intra în vigoare începînd cu data de 21 August, prima zi a anului şcolar 2023-2024.

Potrivit autorităţilor, scopul acestei cerinţe este de a asigura o mai mare securitate în întregul district şcolar şi de a oferi „garanţii suplimentare pentru elevi, personal şi profesori”.

Comunicatul oficial indică faptul că ghiozdanele trebuie să fie transparente şi tot conţinutul să fie vizibil.

Singurele excepţii permise vor fi sacoşele mici, netransparente, pentru articolele de igienă personală, recipientele termice pentru alimente, anumite genţi aprobate de şcoală pentru transportarea echipamentului sportiv şi cutiile pentru instrumente muzicale, permise şi în trecut.

„Prin aplicarea acestei cerinţe, scopul nostru este să prevenim potenţialele probleme de securitate şi să promovăm un mediu de învăţare sigur”, se arată în comunicat.

Comitatul Broward este al şaselea cel mai mare sistem de şcoli publice din Statele Unite, cu peste 250.000 de elevi.

La 14 Februarie 2018, Florida a fost scena unui incident şcolar sîngeros, cînd Nikolas Cruz, care avea la acea vreme 19 ani, a deschis focul în interiorul liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland, un oraş situat în comitatul Broward, ucigînd 17 persoane, între care elevi şi profesori.