„PENTRU MOLDOVA” SI PARTIDUL „SOR” ISI RECONFIRMA SPRIJINUL PENTRU DURLESTEANU

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” au anunțat miercuri că sprijină în continuare candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” au comentat hotărîrea de marți a Curții Constituționale, prin care a fost declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, în pofida faptului că deputații au propus-o pe Mariana Durleșteanu. 

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru”, se menționează într-un comunicat expediat presei. 

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” au condamnat poziția Maiei Sandu, care insistă să fie declanșate anticipate chiar și după hotărîrea Curții Constituționale. 

„Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” amintesc că onorata Curte a reiterat în hotărîrea sa din 23 februarie că șeful statului este obligat să desemneze candidatura pentru funcția de premier propusă de o majoritate parlamentară formalizată. Asta în condițiile în care, în favoarea Marianei Durleșteanu, au semnat 54 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova”. 

Sursa: sputnik.md