PE TRASEELE NATIONALE SE CIRCULA CU DIFICULTATE. MAI MULTE CAMIOANE AU FOST OPRITE DIN DRUM

Pe drumurile naționale se circulă cu dificultate, mai ales în sudul țării, de la Căușeni spre Ștefan Vodă, unde poliția a stopat mai multe camioane de mare tonaj care nu erau echipate corespunzător pentru sezonul de iarnă. În sudul țării au căzut precipitații mai mult sub formă de ploaie, iar pe drumuri s-a format polei.

Alexandru Morgoci, șeful serviciului operativ din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, a precizat pentru IPN că pe acest segment au rămas blocate 15 camioane de mare tonaj, dintre care doar trei erau dotate cu cauciucuri de iarnă. Dacă aceste mijloace de transport și-ar fi continuat deplasarea în condiții de polei, puteau să se întîmple accidente rutiere, a atenționat responsabilul de la ASD.

După ora 12.00, circulația pe traseul Căușeni-Ștefan Vodă va fi reluată în regim obișnuit.

În această dimineață, a fost reluată circulația rutieră pe traseul Chișinău-Leușeni, după ce, noaptea trecută, au existat dificultăți de deplasare pe acest segment de drum, unde la fel poliția a oprit mai multe camioane.

În acest moment se intervine și pe traseele din nordul și centrul țării: se curăță zăpada și se presară material antiderapant. Acțiuni de deszăpezire au avut loc și pe parcursul nopții, dar s-au desfășurat cu dificultate, întrucît la nord și centru ningea neîntrerupt, a comunicat șeful serviciului operativ din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor.

Sursa: IPN