PE CINE SE PUNE MIZA LA EUROVISION 2013?

Casele de pariuri prezintă primele pronosticuri legate de Concursul Internaţional Eurovision 2013 de la Malmö, Suedia. Potrivit datelor, trofeul  în acest an va pleca în Danemarca, fiind cîştigat de interpreta Emmelie de Forest de 20 de ani. Se spune despre această interpretă că ar fi stră-strănepoata reginei Victoria a Marii Britanii. Bunelul acestea, contele Maurice Arnold de Forest, ar fi fost fiul ilegitim al regelui Edward al VII-lea (fiul reginei Victoria). Dar, toate aceste delicii biografice se dau la desert. Publicul a apreciat piesa Emmeliei „Only Teardrops“ cu care a cîştigat Selecţia Naţională din Danemarca. Piesa, cu influenţe din muzica celtă, aduce aminte de ritmurile melodiei „Wild Dances“, cu care Ruslana a cîştigat Eurovisionul în 2004. „Cred că e o piesă cîştigătoare şi va fi cu siguranţă în top 5“, a declarat cântăreaţa Emmelie de Forest

Pe poziţiile următoare, cu şanse importante, se situează Olanda (reprezentată de Anouk), Ucraina, Norvegia, şi Rusia.

Cît priveşte participarea Republicii Moldova, Casa de pariuri presupune o evaluare nu tocmai fericită. Topurile internaţionale ne plasează la coada clasamentului. Chiar dacă pe 14 mai se presupune că vom trece “la mustaţă” în finala concursului, aceeaşi soartă ni se prezice şi în clasamentul final. Pentru moldoveni este rezervat locul 24 din 26. Adică, nu sîntem chiar ultimii. Unele site-uri ne clasează pe locul 20, iar wiwibloggs ne dă speranţa locului 10, pornind de la ideea că ţările din fosta URSS se votează între ele.

MOON.jpg

Necătînd la pariuri, preziceri şi topurile internaţionale, Aliona Moon şi echipa ei se pregătesc de concurs, contînd pe o evoluare demnă de o poziţie plauzibilă. Aliona a susţinut 4 concerte în România şi va mai susţine în Olanda, Ucraina, Belarus şi Rusia. 

Amintim că Aliona Moon va intra în concurs la 14 mai, cu numărul 12.

Ion Borş

În imagini: interpreta Emmelie de Forest; Aliona Moon.