PAS S-A CONSULTAT CU MAIA SANDU

Consultările între deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate s-au încheiat.

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a declarat după consultările cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că poziția formațiunii a rămas aceeași. 

„Optăm pentru alegeri anticipate. Țara are nevoie și oamenii cer un alt Parlament. Acest Parlament s-a compromis. Îndemnăm fracțiunile ca în deciziile cu cu care vom veni să ne comportămn ca oameni de stat. Orice zi de întîrziere în declanașarea anticipatelor e în detrimentul oamenilor”, a declarat Grosu. 

Potrivit oficialului, cea mai simplă cale ar fi să nu fie adoptată nicio hotărîre în termen de 90 de zile. Grosu a remarcat că în spațiul public au apărut zvonuri potrivit cărora actualul Legislativ ar urma să aplice tactica autodizolvării.

Deputații PAS i-au cerut actualului președinte să nu numească nici un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. 

„Noi nu am propus nici o candidatură. Noi pledăm pentru alegeri anticipate. Orice discuție despre Guvern, anticriză, duc la amînarea acestora”, a mai spus Igor Grosu. 

Potrivit lui, lucrurile vor fi gestionate în continuare de funcționarii care au mai rămas în ministere. Acesta a mai menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate ar fi gata să voteze un premier, dar deja în cadrul următoarei legislaturi, în urma alegerilor anticipate. 

Sursa: sputnik.md