PARLAMENTUL SE VA CONVOCA IN SESIUNE EXTRAORDINARA IN PERIOADA 13-25 AUGUST

Parlamentul se va convoca în sesiune extraordinară, în perioada 13-25 august, anul curent. Hotărîrea a fost aprobată, astăzi, de Biroul permanent al Parlamentului. Prima ședință a sesiunii extraordinare va avea loc vineri, 13 august.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, proiectul ordinii de zi, aprobat de Biroul permanent, include proiectul de modificare a Legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și Legii privind declararea averii și a intereselor personale, proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, proiectul de lege pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere, proiectul de modificare a articolului 8 din Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (transparența modului de alegere a membrilor CSM și CSP).

De asemenea, în ordinea de zi propusă figurează mai multe proiecte de hotărîri: proiectul de hotărîre privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului și proiectul de hotărîre privind demisia unor membri ai Plenului Consiliului Concurenței.

Prima sesiune ordinară din anul curent s-a încheiat la sfîrșitul lunii iulie. Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfîrșitul lunii iulie. A doua sesiune, cea de toamnă, începe în luna septembrie și nu poate depăși sfîrșitul lunii decembrie.

Sursa: IPN