Parlamentarii ucraineni l-au destituit pe vicepremierului Oleksandr Kubrakov

Parlamentul ucrainean a votat, Joi, pentru destituirea vicepremierului Oleksandr Kubrakov, care a fost responsabil pentru eforturile de reconstrucţie în timpul războiului şi pentru crearea unui coridor vital pentru exporturile ucrainene pe Marea Neagră, a anunţat forul legislativ de la Kiev, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

De asemenea, Kubrakov (41 de ani) a ajutat la asigurarea rutelor logistice pentru milioane de persoane care au încercat să se adăpostească după începerea războiului lansat de Rusia în Februarie 2022.

Potrivit presei ucrainene, Ministerul condus pînă acum de Oleksandr Kubrakov ar urma să fie împărţit în două portofolii separate, consacrate infrastructurii şi politicilor regionale.
Deocamdată nu este clar cine îl va înlocui pe Kubrakov. Acesta a afirmat, pe Facebook, că destituirea sa nu a fost discutată cu el înainte de vot şi că nu i s-a dat şansa de a prezenta în Parlament un raport privind activitatea sa.

Oleksandr Kubrakov a fost desemnat ministru în Decembrie 2022. Anterior, el deţinuse funcţia de ministru al Infrastructurii.