Parlamentarii canadieni: ”Exista suficiente dovezi ale crimelor de razboi sistematice si masive impotriva umanitatii comise de Moscova”

Senatul canadian a votat în unanimitate recunoaşterea acţiunilor armatei ruse ca un act de genocid împotriva poporului ucrainean. Acest lucru a fost anunţat de preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, pe Facebook. El a mulţumit Senatului pentru această decizie.

"Senatul Canadei a adoptat în unanimitate o rezoluţie identică cu rezoluţia Camerei Comunelor a Canadei. Simţim sprijinul puternic al Canadei şi împreună ne îndreptăm către victorie", a spus Stefanchuk.

Pe 27 Aprilie, Camera Comunelor a Parlamentului canadian a recunoscut acţiunile armatei ruse în Ucraina drept genocid. Parlamentarii canadieni spun că există „suficiente dovezi ale crimelor de război sistematice şi masive împotriva umanităţii” comise de Moscova.

În declaraţia Camerei Comunelor, s-a spus că crimele de război ale Rusiei includ atrocităţi în masă, uciderea de civili în Ucraina, profanarea cadavrelor, îndepărtarea forţată a copiilor ucraineni, tortura şi violul.

La începutul acestei luni, premierul Justin Trudeau a spus că este „absolut corect” că tot mai mulţi oameni au numit acţiunile Rusiei în Ucraina genocid, susţinînd acuzaţiile făcute de Preşedintele american Joe Biden.