Ofensiva spiritual-militara de Iarna a Patriarhiei Rusiei in Ucraina

Ca un preambul la o anticipată ori inevitabilă ofensivă armată rusească în Ucraina, în Primăvară, agresorul comandant spiritual-militar al Bisericii Ortodoxe Ruse, care are codul civil-bisericesc ”patriarhul Kirill”, a inițiat declanșarea unei ”ofensive de Iarnă” împotriva Ucrainei, iar asta prin pregătire pre și paramilitară a tuturor popilor și enoriașilor care-i pupă credincioși sutana de ”războinic pseudo-sfînt”. 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut, Sîmbătă, preoţilor să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriaşi pentru ca aceştia să strîngă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE, conform AGERPRES.

"Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strîngă echipamente şi alimente", a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.
Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru participanţii la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoţilor să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldaţilor.

"Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului", a spus el.

Patriarhul Kirill a reiterat că cei care merg pe front au nevoie în primul rînd de ajutor spiritual.
"Nu li se pot spune formalităţi. Trebuie să ştii ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci cînd se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, cînd trebuie să te ridici şi să mergi să-ţi înfrunţi moartea. Asta fac băieţii noştri: se ridică din tranşee şi se duc la întîlnirea cu moartea'', a afirmat el.

Subînțelegem, firește, că de cel mai mare ”ajutor spiritual binecuvîntat” au nevoie acei soldați ruși care trebuie să-i înspăimînte pe ucraineni prin violuri în serie, torturi și omoruri ”cît mai spectaculoase”, iar asta întru satisfacția ”victorioasă” a popilor și enoriașilor, dar și ca un ”bun exemplu” pentru copiii lor rămași în Rusia…!