Ocupantii rusi nu au reusit sa avanseze spre Sud-Est de Izyum

În ultimele zile, deşi apărarea Ucrainei rămîne eficientă, ocupanţii ruşi au făcut unele progrese. Acest lucru a fost raportat de Institutul American pentru Studii de Război (ISW). Potrivit ISW, trupele ruse au preluat controlul a peste 95% din regiunea Lugansk şi este probabil să finalizeze capturarea Severodoneţk în zilele următoare.

În plus, analiştii ISW au remarcat că trupele ruse au încercat fără succes să avanseze la Sud-Est de Izyum, lîngă graniţele regiunilor Harkov şi Doneţk.

Invadatorii au continuat asediul Severodonetsk şi probabil că încearcă să ocupe complet districtul Severodonetsk-Lysychansk în zilele următoare.

Ei avansează constant spre Sud şi Vest, de la Popasna la Bakhmut, dar ritmul de avansare este probabil să încetinească pe măsură ce se apropie de oraş.

Potrivit experţilor, cel mai probabil, trupele ruseşti din zonele ocupate din direcţia de Sud pregătesc o „a treia linie de apărare” pentru a consolida controlul pe termen lung asupra regiunii şi a se pregăti pentru respingerea eventualelor viitoare contraofensive ucrainene.

După cum a raportat UNIAN, ocupanţii ruşi ar putea lansa o ofensivă terestră pentru a captura Severodoneţk  în zilele următoare.