OCTAVIAN ARMASU: DATORITA REFORMELOR, SECTORUL BANCAR ESTE VIABIL SI STABIL

Sectorul bancar din Republica Moldova este în prezent viabil și stabil, armonizat cu standardele internaționale și europene, iar acest lucru se datorează reformelor realizate. Despre acest lucru guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a vorbit cu Katarina Mathernova, directorul general adjunct al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea Comisiei Europene, transmite IPN.

Șeful băncii centrale, citat într-un comunicat de presă al instituției, a precizat că, grație acestor rezultate, dar și a măsurilor de politică monetară întreprinse de BNM, a fost posibilă susținerea populației și a economiei naționale pe timp de pandemie.

Apreciind progresul obținut de BNM, Katarina Mathernova a menționat că reformele trebuie continuate, pentru a asigura stabilitatea financiară. UE este alături de Republicii Moldova, inclusiv prin faptul că va acorda o nouă asistență macrofinanciară.

Părțile au discutat și despre aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro, opțiune luată în calcul de autorități. La această etapă sînt examinate criteriile de aderare și pașii care urmează întreprinși în asumarea acestui angajament.

Sursa: IPN