Obrazul subtire cu cheltuiala se tine! Un englez a cumparat fosta casa a actritei Danielle Darieux, dar a platit 300.000 de euro doar ca sa renoveze piscina

Un britanic care a decis să se mute într-o zonă rurală din Franța a cumpărat fosta casă a actriței Danielle Darieux. A dat însă 330.000 de euro doar pentru renovarea piscinei, iar acum o închiriază pentru a-și recupera o parte din bani, relatează CNN.

Jeremy, originar din Țara Galilor, locuia de cîțiva ani la Paris, dar a decis să se mute la țară, după ce s-a despărțit de partenera sa. A vizitat mai multe proprietăți de vînzare și și-a dat seama că dat lovitura cînd a făcut turul unei case din Courgent, un oraș situat în regiunea Île-de-France, la aproximativ 45 de minute de mers cu mașina de Paris. Cel mai mult l-a entuziasmat piscina uimitoare, deși lăsată în paragină, de pe proprietate.

„Am fost absolut uimit, pentru că exista potențialul de a reface piscina și de a crea un proiect excepțional”, a spus Jeremy, care a cerut să nu-i fie dezvăluit numele complet, pentru CNN Travel.

Jeremy, care a lucrat mulți ani în imobiliare, a descoperit că acea casă a aparținut cîndva actriței franceze Danielle Darrieux, care a apărut în peste 100 de filme de-a lungul carierei sale.

Vorbind cu localnicii, a aflat că piscina, despre care se crede că ar fi fost construită în 1938, fusese cîndva un loc de întîlnire popular și mulți și-au amintit că au învățat să înoate acolo. Unii i-au trimis chiar fotografii cu Darrieux, care a murit în 2017 la vîrsta de 100 de ani, înotînd în piscină.

Jeremy a făcut o ofertă care era „cu aproximativ 30 sau 40% mai mică decît prețul cerut” și a fost surprins cînd aceasta a fost acceptată. Totuși, nu a ieșit prea mult în cîștig, deoarece renovarea piscinei a fost de 5 ori mai costisitoare decît bugetul inițial.

„Nu a fost folosită de peste 35 de ani, așa că era o ruină. A trebuit să începem totul de la zero”, a spus el.

Cînd a devenit clar că costul refacerii piscinei nu va fi viabil din punct de vedere economic, Jeremy a început să caute alte modalități de a recupera o parte din costurile de renovare. El a decis să o închirieze cîteva zile pe săptămînă și să o folosească doar în restul timpului.