”OAMENII BUNI” JEFUIND BUGETUL UNEI TARI SARACE

Ca să vedeți cît de mincinoși sunt!

La ora actuală, Republica Moldova se află în cea mai cumplită criză economică din istoria ei, criză dublată și de ucigașul coronavirus care terorizează întreaga planetă. Așadar, Țara e cumplit de săracă, oamenii au ajuns la capătul disperării, Maia Sandu și PAS au ajuns să conducă discreționar Republica Moldova. Ei spun că sunt ”oameni buni” și aduc ”vremuri bune”, însă, fiind dornici să-și subordoneze pînă și sălbăticiunile din păduri și peștii din iazuri, au rămas doar ei ”buni”, iar toată populația sărăcită a Țării trebuie să le plătească lor cele mai nechibzuite și costisitoare conforturi.

Pe fondul actualei crize economice și a tragediei provocate de coronavirus, alegătorii Maiei Sandu și ai PAS, de fapt întreg poporul, se așteptau ca, după ce i-au ales, să devină și ei niște conducători apropiați de oameni, ca mulți omologi de-ai lor din Occident, în comportament și chiverniseală. Să vadă și cel mai amărît om că ministrul și deputatul se poartă ca și cum i-ar fi aliat și egal. Aici mă refer la privilegii, la acele privilegii la care miniștrii și deputații occidentali renunță în deplină solidaritate cu cei care i-au ales. Miniștrilor și deputaților de la PAS le-ar fi rușine să trăiască în condiții modeste ca Angela Merkel, care-și face singură cumpărăturile zilnice, să meargă cu metroul, cu autobuzul, cu bicicleta sau cu trenul spre casă, așa cum o fac numeroși demnitari europeni ai unei Uniuni Europene în care Sandu și PAS spun că vor să integreze Republica Moldova.

Oamenii amărîți, merg pe jos sau cu transportul în comun la serviciu, acei de la MAI sau SIS, de exemplu, deși au salarii foarte mari, merg pe gratis. Miniștrii și deputații, însă, au mașini de serviciu, secretare, asistenți, pază de Stat, unii, și alte privilegii. De ce, acum, în vremuri de criză cumplită, toți deputații, miniștrii, consilierii, purtătorii de cuvînt, directorii de Agenții și toți ceilalți trebuie să aibă mașini de serviciu și șofer și să nu vină și ei la serviciu, ca toți cei cărora le-au cerut votul, cu mașinile lor personale, pe jos, cu bicicleta, autobuzul sau troleibuzul? Doar au cerut votul oamenilor asigurîndu-i că sunt ca și ei, că nu au trei…, ci tot două!

Sandu și guvernanții au făcut deja demersurile necesare pentru a contracta împrumuturi de miliarde de euro și de dolari de la organismele internaționale ca să-și consolideze bugetul de Stat. Vor îndatora Țara pentru cel puțin 50 de ani. Restituirea acestor împrumuturi, conform acordurilor încheiate, va începe atunci cînd moldovenii abia dacă își vor mai aduce aminte de Sandu și PAS. Din ce vor fi restituiți toate aceste împrumuturi? Din buzunarele moldovenilor de astăzi și din cele ale fiilor și nepoților lor!

Pentru ca oamenii să nu înțeleagă, ei vorbesc despre ”finanțări externe”, nu despre împrumuturi. Adițional, tot pentru diversiune, vor populariza masiv granturile venite de la UE sau SUA, numai că aceste granturi sunt mărunțiș pe lîngă împrumuturile reale. Granturile, veți vedea, vor fi acordate, cu prioritate, dacă vor fi întrunite o serie de condiții. Aceste condiții se referă la acele legi care trebuie să favorizeze Corectitudinea Politică despre care am tot scris.

Dacă, într-adevăr, ar fi ”oameni buni” cu poporul, ar face economii de miliarde dacă toți cei pomeniți mai sus ar renunța la îndemnizațiile și privilegiile nesimțite în raport cu traiul de zi cu zi al moldovenilor. Clădirea Parlamentului e plină de trîntori bugetofagi. Deputatul doar vorbește de la tribună, în rest dictează secretarei și asistentului ce să facă în locul lui, că el parcă nu știe să-și scrie singur propriile inițiative de cele mai multe ori absurde. ”Obosit de atîta muncă”, mașina Parlamentului desemnată lui îl duce acasă. Sunt pline toate instituțiile Statului, iar aici mă refer la Parlament, Guvern, Președinție, Ministere, Agenții, Direcții, raioane etc. de mii de șoferi personali, secretare, asistenți/asistente, consilieri, birocrați încremeniți în niște posturi inutile rămase din vremea sovietică, specialiști în domenii abstracte, responsabili cu protocoale și tot așa.

Toți aceștia sunt adevărații exploatatori ai poporului, pentru că salariile și privilegiile lor sunt plătite din impozitele oamenilor. Pentru aceste privilegii vor să devină deputați, miniștri și șefi de tot felul! Cu aceste privilegii și-au atras Sandu și PAS activiștii din campaniile electorale, iar acum încep să-i răsplătească cu posturi bine plătite din banii celor care i-au votat! Acum, cînd Țara e în cea mai profundă criză economică! Acum, cînd Țara este îngenuncheată de pandemia ucigașă!

Acum înțelegeți cîte miliarde s-ar economisi pe an și n-ar mai fi nevoie ca fiii și nepoții moldovenilor să plătească datorii externe făcute pentru întreținerea în lux a acestor exploatatori? Ca să înțelegeți și mai bine de ce Învățămîntul și Sănătatea au ajuns în ultimul hal. Așa combate corupția fecioara Maia!

Mihai CONȚIU

Nistor Grigore 08.09.2021 - 11:41

Conțiule, n-ai plecat?