O româncă a absolvit Medicina alături de fiul ei, ca şefă de promoţie

O femeie de 50 de ani a depus, la finele săptămînii trecute, Jurămîntul lui Hipocrate, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, alături de fiul ei, care a terminat aceeași universitate, scrie Știri de Cluj.ro.

Loredana Budeş a fost şef de promoţie la Asistenţă de profilaxie stomatologică, de la Facultatea de Medicină Dentară. Ea a terminat facultatea la peste 50 de ani, ca şef de promoţie, şi a spus că va lucra alături de soţul ei, medic stomatolog.

”Acum 4 ani, apăruse un zvon că o nouă secţie se va înfiinţa la UMF Iaşi, secţia de Asistenţă de profilaxie stomatologică. Soţul meu, fiind medic stomatolog, mi-a explicat în ce ar consta şi direcţia de dezvoltare în viitor a acestei specializări înspre profesia de igienist dentar. Informîndu-mă asupra acestei meserii, mi-am dat seama că e ceva ce mi-ar plăcea să fac, mai ales că îmi oferă posibilitatea să fac echipă medicală cu soţul meu în cabinetul de medicină stomatologică. Acum trei ani, cînd zvonul a devenit realitate şi secţia s-a înfiinţat cu adevărat alegerea UMF Iaşi a fost naturală, eu locuind în Iaşi”, a explicat Loredana de ce a ales Medicina.

Aceasta mai are o licență în Biochimie. În paralel, la UMF Iași, a studiat și fiul ei, care a fost înscris la Medicină Generală, un lucru mai rar întîlnit.

Cei doi sunt foarte fericiți de experiența avută și speră ca determinarea lor să inspire și alte familii. ”Niciodată nu e prea tîrziu pentru a schimba ceva în viață”, a mai spus Loredana Budeş.