O rachetă ucraineană trasă asupra oraşului Doneţk controlat de ruşi a ucis cel puțin trei civili

O rachetă ucraineană trasă Luni asupra oraşului Doneţk controlat de ruşi în Estul Ucrainei a ucis cel puţin trei civili, a anunţat Aleksei Kulemzin, primarul instalat de Rusia, citat de Reuters.

Imagini neverificate circulînd pe reţelele sociale arătau o maşină în flăcări şi ceea ce păreau a fi două cadavre întinse pe o stradă.

Reuters nu a putut verifica imediat declaraţia lui Kulemzin.

La rîndul său, agenţia France Presse îl citează pe şeful ocupaţiei ruse a regiunii, Denis Puşilin, anunţînd că cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite Luni într-un atac ucrainean asupra Doneţkului, marele oraş din Donbas aflat sub controlul ruşilor.

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise în bombardamentele inamice ale cartierului Kalininski din Doneţk cu (lansatoarele de rachete multiple sovietice) Grad", a scris el pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Potrivit responsabilului citat, care a oferit puţine detalii în această etapă, "alţi trei civili" au fost "uşor răniţi" în acest atac ucrainean care "a avariat două clădiri rezidenţiale şi cel puţin trei infrastructuri civile".

Într-un video postat pe reţelele sociale de un jurnalist al televiziunii ruse, trei cadavre puteau fi văzute întinse lîngă maşini carbonizate, notează AFP.

Alături, o clădire pe care erau arborate steagul Rusiei şi cel al autoproclamatei Republici Populare Doneţk (DNR) rămăsese fără ferestrele de la parter.

Situat la aproximativ douăzeci de kilometri de linia frontului, oraşul Doneţk a intrat sub controlul separatiştilor proruşi în 2014 şi de atunci este bombardat regulat de Armata ucraineană.

Pe 21 Ianuarie, o lovitură ucraineană asupra Doneţkului a provocat cel puţin 27 de morţi şi 25 de răniţi, unul dintre bilanţurile cele mai ridicate în acest oraş după Februarie 2022.

În ajunul Anului Nou, patru persoane au fost ucise în Doneţk şi alte treisprezece rănite, inclusiv jurnalişti, potrivit autorităţilor regionale instalate de Moscova.