O profesoara milionara din Italia si-a donat o parte din avere unor spitale si organizatii caritabile

O profesoară din Italia ieşită la pensie a lăsat moştenire peste 25 de milioane de euro unor spitale şi organizaţii caritabile, uluindu-i pe locuitorii oraşului Genova (Nord) în care ea a locuit şi care nu aveau nici o idee despre averea femeii, relatează Reuters. Marisa Cavanna a murit în Decembrie anul trecut, la vîrsta de 96 de ani. Ea a fost descrisă de cunoştinţe drept o femeie rezervată care nu s-a căsătorit niciodată şi nu a participat la evenimente sociale.

Aceasta şi-a scris propriul necrolog în ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicînd „o aducere-aminte călduroasă unei lungi liste de foşti elevi”.

Averea sa a fost evaluată la circa 40 de milioane de euro. Nu este clar de unde provine averea femeii, însă presa italiană a sugerat că banii ar fi fost probabil moşteniţi.

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro, în timp ce spitalul Galliera va primi o sumă similară, plus locuinţa femeii.

„Este o proprietate mare care valorează cîteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Spitalul nu a ştiut de moştenire pînă la moartea femeii. Lagostena a declarat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că ea a fost tratată în spitalul pe care îl conduce.

„Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar nici una atît de mare”, a mai spus Lagostena.

Alte donaţii vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate, printre care şi Amnesty International. Fosta profesoară a lăsat restul averii îngrijitorilor ei, familiei şi prietenilor, potrivit presei italiene.