O NOUA INVINUIRE INAINTATA LUI VLADIMIR PLAHOTNIUC

O nouă învinuire în privința lui Vladimir Plahotniuc, într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, a fost formulată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Totodată, PCCOCS a anunțat în căutare un deputat din legislatura a X-a, afiliat lui Plahotniuc, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, cei doi sînt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice. Mai exact, la indicația lui Vladimir Plahotniuc, deputatul afiliat și-a folosit autoritatea din acel moment ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor, fără semnătura titularilor și fără prelevarea amprentelor digitale, sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi.

Prin urmare, așa cum învinuiții se eschivează de oamenii legii, procurorii i-au anunțat în căutare pe cei doi, iar în privința apropiatului lui Vladimir Plahotniuc a fost solicitată și aplicarea arestului, în lipsă.

Sursa: IPN