O MOLDOVEANCĂ, ÎNTRE CELE 22 DE VICTIME ALE ACCIDENTULUI DE LA MOSCOVA

Şase străini, inclusiv o femeie din Republica Moldova, au murit marţi în accidentul de metrou de la Moscova, soldat cu 22 de victime, potrivit unor surse citate de agenţii ruseşti de presă.

Potrivit agenţiei Interfax, care citează o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă ale capitalei ruse, doi bărbaţi din China, în vîrstă de 33 şi 40 de ani, doi tadjici, în vîrstă de 24 şi 25 de ani, un cetăţean din Kîrgîzstan, în vîrstă de 24 de ani, şi o femeie în vîrstă de 46 de ani din Republica Moldova au murit în accident.

De asemenea, o femeie în vîrstă de 32 de ani de la Kolomna, o localitate din regiunea moscovită, a murit în accident. Locul de reşedinţă a altor cinci victime urmează să fie stabilit, restul fiind locuitori ai capitalei.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, care citează o sursă medicală de la Moscova, bilanţul victimelor a ajuns la 22 de morţi. "Numărul total al răniţilor este de 162; 22 de persoane au murit", a declarat această sursă.

În prezent, 129 de persoane rănite în accident sînt internate în 15 spitale, a precizat sursa citată, adăugînd că "alte 11 persoane au primit asistenţă în ambulatoriu".

Tragicul accident a avut loc marţi la ora locală 8.39 (7.39, ora Moldovei), pe "banda albastră" a reţelei de metrou din Moscova, între staţiile Park Pobedî şi Slavianski Bulvar.

Trei vagoane au deraiat, în timp ce trenul circula cu viteză, iar toţi pasagerii de la bord au fost blocaţi în subteran. Cauza accidentului nu a fost stabilită încă de către anchetatori.

Sursa: Mediafax